Co je technologie Nike ZoomX?

Běžecká rodina bot Nike Zoom má něco pro každého běžce. Od technologie Zoom Air po inovativní ZoomX. V čem je tato technologie tak výjimečná a proč je tak oblíbená?

Nike ZoomX je lehčí, měkčí a odpovědnější než jakákoli pěna od Nike, navržená tak, aby maximalizovala rychlost tím, že poskytuje větší návrat energie (materiál použitý v teniskách dokáže absorbovat energii při dopadu na zem a poté ji efektivně vrátit zpět do pohybu).Ve zkratce se jedná o pěnu, která vrací až 85% energie zpět, což bylo Nike označeno jako nejlepší pěna ze všech. Poprvé aplikovaná v obuvi Nike Zoom Vaporfly Elite a 4%. Nike ZoomX pěna není jen dalším materiálem - je to výsledek inovativního využití technologií z leteckého průmyslu. Inspirace byla nalezena v materiálech používaných pro stavbu letadel. Tento průlom umožnil Nike přenést tyto vlastnosti do oblasti sportovní obuvi.

   Nike ZoomX Vaporfly Next% Bright Mango↓  

mangovaporflyvaporred

    Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 White Laser Blue Rush Orange↑  

Další klíčovou výhodou ZoomX pěny je schopnost efektivně absorbovat nárazy při dopadu na zem. Tato vlastnost snižuje tlak a stres na klouby a svaly běžce, což zvyšuje pohodlí a snižuje riziko poranění během delších tréninků a závodů.

Z výzkumu EJSS bylo zjištěno, že obuv s technologií ZoomX mohou zlepšit výkonnost při dlouhodobém tréninku u trénovaných běžců. Dále byla zjištěna nižší subjektivně vnímaná svalová bolest ve srovnání s běžnou tréninkovou obuví. Tento typ obuvi lze použít při vysoce intenzivních trénincích zaměřených na zvýšení tréninkového objemu při vyšší intenzitě s nižší související únavou.

 

  Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 Bright Spruce Peach Cream↓  

vaporflybluevaporflyred

  ↑ Nike ZoomX Streakfly Red   

 

 

NABÍDKA BĚŽECKÝCH BOT NA E-SHOPU KICKSPLACE